Marmor & Limestone

Husk at billeder er vejledende. Da det er vaskeligt at gengive farver og dybder på billeder, bør natursten altid ses "in natura".

Aurora Azul

Azul Bateig

Azul Valverde Cascais

Belgisk Granit

Biancone

Blanc Clair

Botticino

Jura Grau

Maritima

Marona Bianca

Nabrecina

Nero Marquina

Rosa Aurora

Rosa Aurora Pink

Rosso Levanto

Thassos

Travertin Spartlet

Travertin Uspartlet

Verde Guatemala

Vidraco Azul

Marmor er en fin eller grovkornet krystallinsk bjergart der er opstået ved omkrystallisation af kalksten. Ren marmor er hvid; indholdet af bl.a. kul, grafit og jernoxid frembringer farverne. Limestone er en ikke-krystallinsk marmortype, og den er derfor blødere end rigtig marmor.

For at De kan få glæde af Deres marmor og limestone i mange år fremover, er det vigtigt, at De følger nogle få enkle regler omkring pleje. Hos Brdr. Laursen er brun sæbe på kokosoliebasis alfa og omega. Det gælder om at skabe en beskyttende hinde, som gør det sværere for fedt, farvestof m.v. at trænge ned. Sæbespåner kan også anvendes.

For en slebet plade gælder det, at pladen før ibrugtagning vaskes over med koncentreret brun sæbe. Lad denne sidde et øjeblik, hvorefter pladen tørres af med en tør klud. Gentag denne proces 2 – 3 gange, og derefter som led i den almindelige rengøring. Undgå i øvrigt brug af syre og kemikalier. For polerede plader anbefales det blot at anvende en mild sæbeopløsning som led i den almindelige rengøring.